Het Perfecte WSV Noordschans plaatje

Beste leden van wsv Noordschanslansvast-kl

Het nieuwe vaarseizoen is begonnen en we zijn verheugd om u uit te nodigen om deel te nemen aan onze maritieme fotowedstrijd “Het Perfecte WSV Noordschans plaatje”. We weten dat onze leden gepassioneerd zijn over zee, zeilen en alles wat op het water gebeurt en we willen graag uw persoonlijke kijk op deze prachtige wereld zien.U kunt uw beste maritieme foto's tot 15 september digitaal indienen bij de evenementen commissie.  netnemeneve.[antispam].@noordschans.nl  U kunt maximaal drie foto's indienen en er zijn geen kosten verbonden aan deelname. We moedigen u aan om foto's in te sturen die uw maritieme  avonturen weerspiegelen, of het nu gaat om het vastleggen van een prachtige zonsondergang op zee, een spannende watersport of een schilderachtige locatie waar u met uw boot bent geweest.

Op de laatste havenavond 22 september, zullen we in het paviljoen de ingezonden foto’s tentoonstellen en  bekendmaken wie de winnaar van “De Zilveren Landvast” wordt .

We hopen dat u dit seizoen van de gelegenheid gebruik maakt om uw vaardigheden als fotograaf te laten zien en uw liefde voor de zee en watersport met ons te delen.

Als u vragen heeft over de wedstrijd, neem dan gerust contact op met de evenementen commissie.

Met vriendelijke groet,

De Evenementen Commissie.


2023 Activiteit

Motormanoeuvreren
Doorlopend in 2023 op de Noordschans
7 oktober
zaterdag
Uitslingertocht
4 november
zaterdag
Siberische Barbecue op de Grevelingen
24 november
vrijdag
14:00 tot
16:00
Excursie ARN vuilverbranding in Weurt
Weurt (bij Nijmegen)

Belangrijke voorwaarden bij deelname aan verenigingsevenementen

De deelnemers aan de door de WSV Noordschans georganiseerde evenementen doen dit geheel voor hun eigen rekening en risico. De organisatoren, noch de wsv Noordschans is aansprakelijk voor enige schade, welke dan ook, waaronder begrepen schade aan schip, aan de opvarenden en aan boord aanwezige goederen, welke direct of indirect in verband met de deelneming aan deze activiteit zou kunnen ontstaan.

De veiligheid van het jacht en haar bemanning is de uitsluitende verantwoordelijkheid van haar schipper. Deze dient te zorgen dat het jacht in goede conditie en zeewaardig is, voldoende verzekerd, en bemand met een voldoende ervaren bemanning die ook fysiek bestand is tegen slechte weersomstandigheden.

Adviezen, route-aanwijzingen of weerberichten die verstrekt worden door de organisatoren zijn slechts ter informatie. De schipper en haar bemanning blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de beslissing om uit te varen, route-keuze en weersinformatie.

De schipper dient er tevens voor te zorgen dat er voldoende veiligheidsuitrusting en veiligheidsmiddelen aan boord zijn en de bemanning bij aanvang van de reis instructie heeft ontvangen waar deze zich bevinden en hoe ze te gebruiken.

Zorg in ieder geval voor :

 • reddingsvesten en veiligheidsharnas voor iedere opvarende,
 • regenkleding of zeilkleding en voldoende warme kleding,
 • goed gemonteerde veiligheidslijnen aan bak- en stuurboord op het dek,
 • direct bereikbare reddingsboei, bij voorkeur met joon,
 • reddingsvlot of rubberboot voor gebruik gereed,
 • voldoende noodsignalen en zaklamp/zoeklicht,
 • verbanddoos met pillen tegen zeeziekte,
 • anker met voldoende lijn en kettingvoorloop, bij voorkeur nog een 2e anker,
 • sleeplijn,
 • marifoon die ook in de kuip en bij slecht weer hoorbaar is.  Elk schip met een marifoon aan boord is wettelijk verplicht om deze ingeschakeld te hebben en uit te luisteren op het werkkanaal voor het gebied waarin het vaart. (op zee VHF 16),
 • voldoende krachtige en betrouwbare motor met reserve onderdelen en brandstof.

 

Tevens dienen aan boord te zijn:

 • radarreflector, ankerbol, kegel en misthoorn,
 • bijgewerkte zeekaarten, stroomatlassen en pilots van het te bevaren gebied,
 • kompas, gps, diepte- en snelheidsmeter en verrekijker,
 • passer, koersliniaal, potlood en gum, logboek,
 • voldoende voedsel, water en brandstof (minimaal 24 uur varen),
 • gsm (niet als vervanging van de marifoon).

SPONSORS

insails
daveco-accu
paviljoen
rexwinkel
noordschans-01
logo-header-vdm
overstag-01
scs
kluswdesktop-logo
yachtingwillemstad-02