Korte zeiltocht en kano excursie Strijensas

zaterdag 22 april 2023

 
Inschrijfperiode
zondag 12 maart 2023 t/m zondag 23 april 2023
Inschrijving te annuleren tot
maandag 17 april 2023
 

strijensas-kanoHeb je wat minder tijd of ervaring dan is deze korte tocht incl een overnachting misschien iets voor jou.

Dit jaar gaat onze korte tocht naar Strijensas!

Strijensas ligt in het nationaal landschap de Hoeksche Waard. Aangrenzend aan het pittoreske dorpje ligt het natuurgebied de Oeverlanden wat te vergelijken is met de Biesbosch. Hier kan je heerlijk tot rust komen en genieten van de natuur. Je kan wandelen tussen de Schotse Hooglanders en de vele vogelsoorten waaronder de ijsvogel! Als je goed kijkt zie je ook sporen van de bevers die hier in grote getallen zijn gehuisvest. 

We hebben een afwisselend programma samengesteld.

In de ochtend kunnen alle boten die meegaan in eigen tempo naar de bestemming gaan. De een zal misschien nog een paar uurtjes wilen zeilen op het Hollands Diep, terwijl het ook mogelijk is om direct over te steken en de mooie haven van Strijensas op te zoeken. Van 10 tot 16 uur is er een speciaal watersportevennement in de haven, we kunnen onder andere een houseboat en twee RIB's bewonderen.

Rond half 3 starten we met een twee uur durende kanotocht door het prachtige natuurgebied in de omgeving. Onderweg kunnen we bij een strandje even pauzeren met een hapje en een drankje. De kosten om deel tenemen aan de kanotocht zijn € 13,50  per persoon.

We wilen de dag afsluiten met een etentje bij restaurant De Batterij, waarbij we een prachtig uitzicht hebben over de haven. 

Op zondagochtend zullen we onder het genot van een kop koffie of thee een potje Jeu de boulen! Daarna kan iedereen weer het water op met eigen boot!

Uiteraard is het geen verplichting om deel te nemen aan de verschillende activiteiten. Iedereen die meegaat met deze tocht kan zelf kiezen om wel of niet deel te nemen aan het kanoén, gezamelijk eten en jeu de boulen.

Gezelligheid staat dit weekend voorop!

 

 

Inschrijven

SPONSORS

insails-001
daveco-02
paviljoen-01
rexwinkel-01
noordschans-01
vdmeijden-01
crezee-01
overstag-01
kluswijs-01
jachting-w-01