BBQ de Heen 1 juni 2024

Geplaatst op 03-06-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Loet Pessers

Beste zeilvrienden,

Afgelopen weekend was het weer zover: de jaarlijkse BBQ van onze zeilvereniging. Zaterdagochtend begonnen we met het palaver waarbij we heldere  instructies kregen van Margaret. Rond 12 uur vertrokken de meesten richting De Heen.

bbq-heen2024-04

Er stond een stevige noordelijke wind waardoor iedereen snel bij de Volkeraksluizen waren. Na het schutten was het met achterlijke wind een relaxte tocht naar Beneden Sas. Daarna eventjes op de motor naar De Heen alwaar de boxen voor ons gereed waren. De groep was in totaal met 14 boten, een waar succes! Nadat iedereen was gearriveerd begonnen we met een gezellige steigerborrel welke daarna naadloos overging in een gezellige BBQ.

bbq-heen2024-02

bbq-heen-2024-01

Iedereen hielp een handje mee om alles klaar te zetten. Met de twee, recent aangeschafte tenten, konden we een windluwe ruimte creëren zodat iedereen lekker kon eten zonder dat de hamburger van je bord afwaaide. Speciale dank aan onze sterrenkoks: Arne en Marc. Zij zorgden ervoor dat iedereen een lekker stuk vlees of vis op zijn bord kreeg. Daarnaast lekkere salades, brood en uiteraard voldoende drank voor de dorstige mens.

bbq-heen-2024-05

Nadat de hongerige magen waren gevuld, toog iedereen naar de top van de van de berg waar het festijn werd voortgezet in de Finse Kota. Daar brandde een knapperig houtvuur om iedereen weer lekker op te warmen. Gedurende die avond werden we getrakteerd op een muzikale omlijsting van Wim en Margaret, zij speelden op hun meegebrachte snaarinstrumenten enkele nummers.

bbq-heen2024-06

Daarnaast regelde onze DJ Tim voor afwisselende muziek. Het feest duurde tot ver in de nacht. Zondagochtend was het weer tijd voor het vertrek, ieder ging terug naar zijn of haar haven. Er stond wederom een noordelijke wind, gelukkig een meer behapbare windkracht 4 zodat diegene die naar Noordschans moesten een zeer snelle terugreis hadden. In de app zijn vele foto’s gezet om voor iedereen nog eens de leuke herinneringen op te halen. Rest ons nog om de organisatie te bedanken voor dit perfecte weekend! We kijken uit naar volgend jaar.

bbq-heen-2024-03


SPONSORS

insails
daveco-accu
rexwinkel
noordschans-01
logo-header-vdm
overstag-01
scs
kluswdesktop-logo
yachtingwillemstad-02