BBQ de Heen 3 juli 2023

Geplaatst op 12-06-2023  -  Categorie: Verslagen  -  Auteur: Henk Tackenberg

Om ongeveer 10 uur stipt gooi ik, geholpen door Rutger-Jan, de landvasten op de steiger. Het is zonovergoten en vlotjes hijs ik het grootzeil en rol de fok uit. Even een stukje aan de wind richting de Moerdijkbrug om vervolgens met ruime wind koers richting de Volkeraksluis te zetten. De Pike komt achterop gestoomd met een enorme genaker op. Ik besluit om een mooie film te maken. Helaas, toen ze voorbij gestoven waren, kwam ik erachter dat ik de camera niet had aangezet…

bbqheen-2023-3

Bij de sluis waren we net te laat, we moesten eventjes wachten. De schutting verliep vlotjes en na het openen van de deuren kon de tocht weer verder. Ook nu weer voor het lapje, dus een beetje afkruisen of melkmeisje was de meest gevolgde tactiek. Ter hoogte van De Heen was het natuurlijk nog niet genoeg, dus ik ben nog even naar de Krammersluis gevaren. Wavey deed een rondje om het eiland en de Whatsup ging voor mij uit naar de sluis. Aangekomen bij De Heen gingen de zeilen omlaag, stootwillen eraan en daarna richting het sluisje het slootje in. In de Schapenput was voor mij een box gereserveerd en een mevrouw om mij op te vangen, bedankt nog Margaret!  Zeiltje inpakken en even bijkomen met een drankje in de kuip ter voorbereiding op de steiger borrel. Zoals de naam niet doet vermoeden, was de steigerborrel in een houten prieel op de kade aan de haven, wat een leuke plek! Sowieso is deze haven echt een verrassing. 

bbqheen2023-1

Na dit gezellig samenzijn, ter bevordering van de losse tong, was het tijd om de Schapenberg te beklimmen naar de bbq. Ik heb begrepen dat deze berg bestaat uit de grond die is afgegraven om de haven te maken. Boven zat al een aantal mensen, anderen waren nog bezig om hun klapstoel in elkaar te zetten. Ik vond een plaatsje aan een picknicktafel die daar staat. Bovenopde berg bevindt zich een Zweedse hut, een prachtig 8-kantig houten huisje met een vuurplaats in het midden. In de hut waren de salades opgesteld. De bbq was heel goed verzorgd: lekker vlees, goede salades, vers brood en de juiste mensen met prikkers aan de bbq. Mooi om te zien hoe mensen belangeloos voor elkaar dit verzorgen. Ondertussen zijn er meer mensen aangeschoven aan de picknicktafel en na inschikken blijken er nog meer te passen. Leuk want op één na waren dat allemaal onbekenden.

bbqheen-2023-2

Na het heerlijk maal ben ik lekker koffie gaan zetten op de boot en daarna op tijd naar bed gegaan. Er moet morgenvroeg weer teruggevaren worden. 

Ik wil iedereen die dit evenement mogelijk heeft gemaakt hartelijk bedanken. Ik vond het leuk!

Henk Tackenberg


SPONSORS

insails
daveco-accu
rexwinkel
noordschans-01
logo-header-vdm
overstag-01
scs
kluswdesktop-logo
yachtingwillemstad-02