Excursie naar Damen Shipyard Gorinchem

Geplaatst op 07-02-2024  -  Categorie: Verslagen  -  Auteur: Marissa Krens

Op 2 februari brachten wij, leden van de watersportvereniging  Noordschans, een bezoek aan het indrukwekkende hoofdkantoor van Damen in Gorinchem. Het beloofde een dag vol avontuur en ontdekking te worden en het stelde niet teleur!

damen-004

Bij aankomst werden we hartelijk verwelkomd door het team van Damen en begon onze rondleiding door de imposante hallen en loodsen waar boten worden gerepareerd en vervaardigd. Het geluid van klinkende metaalwerk vulde de ruimte, wat de ervaring des te levendiger maakte.

damen-001

Na deze boeiende excursie werden we meegenomen naar het oude museum van Damen, waar we geluk hadden Dina Damen te ontmoeten. Dina is de zus van Kommer Damen. Kommer's vader heeft Damen opgericht en Kommer heeft het overgenomen en zijn imperium verder uitgebouwd.

damen-002

Dina werkte er al 2 jaar langer dan Kommer. Haar aanwezigheid gaf ons de gelegenheid om veel vragen te stellen en dieper in te gaan op de geschiedenis van het bedrijf.In het museum kregen we een fascinerende blik op de evolutie van de scheepsbouw door de jaren heen. Van de eerste schetsen tot de modernste technologieën, het museum bood een waardevolle inzage in het erfgoed van Damen.

damen-003

Na deze leerzame middag waren onze magen klaar voor een stevige maaltijd. Gelukkig werden we uitgenodigd door Nelleke en Dingeman, twee van onze mede-liefhebbers van de watersport, voor een heerlijke maaltijd met onder andere boerenkool, zuurkool en erwtensoep, gevolgd door een gezellige borrel. De warme gastvrijheid en het heerlijke eten waren precies wat we nodig hadden na een middag vol indrukken.

Onder het genot van een goed glas wijn en het gezelschap van gelijkgestemde zielen, deelden we verhalen en herinneringen aan onze favoriete momenten op het water. Het was een perfecte afsluiting van een geweldige dag vol ontdekkingen en gezelligheid.

Met dank aan Damen kijken we terug op een memorabele dag die onze liefde voor de watersport alleen maar heeft versterkt. Op naar de volgende avonturen op zee!


SPONSORS

insails
daveco-accu
rexwinkel
noordschans-01
logo-header-vdm
overstag-01
scs
kluswdesktop-logo
yachtingwillemstad-02