Haringvlietbrug informatie

Geplaatst op 13-02-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: D Wonnink

Informatie over de bediening van de Haringvlietbrug.

De Haringvlietbrug wordt vanaf maandag 12 februari op aanvraag weer dagelijks bediend voor de hoge scheepvaart.

Van maandag tot en met vrijdag draait de brug tussen 10.00 uur en 15.00 uur, op zaterdag en zondag tussen 09:00 en 16:00 uur. Het wegverkeer op de A29 moet weer rekening houden met extra reistijd vanwege de bediening van de brug.

margaret-brug-export

De brug is in 2023 gerenoveerd en kan weer veilig worden bediend. Er zijn nog wat laatste kleine werkzaamheden en ook de verlichting op de brug moet worden aangepast. Hierdoor draait de brug vooralsnog alleen overdag – als het licht is.

Vanaf 29 maart kunnen schepen zonder aanmelding de brug passeren. De exacte draaitijden worden in maart bekend.

Voor de renovatie van de Haringvlietbrug heeft aannemer CMCH, een combinatie van Mobilis en Croonwolter&dros, in de zomer van 2023 de klep en het bewegingswerk van de brug volledig vervangen en zijn ook de technische systemen voor bediening, besturing en bewaking vernieuwd. In het najaar zijn de brug en de technische systemen uitgebreid getest. Hieruit kwamen verschillende verbeterpunten naar voren die de afgelopen maanden zijn aangepakt.

Daarnaast is de vereiste technische documentatie in orde gemaakt en zijn bedienaars en onderhoudsmedewerkers opgeleid om met de nieuwe brug en systemen te kunnen werken. Vanwege de renovatie werd de brug vanaf 1 januari 2023 niet bediend.

Aanmelden brugpassages:

Brugpassages moeten minimaal 48 uur van tevoren worden aangemeld door te bellen naar 088-7974992. Op basis van de aanvragen kunnen draaimomenten worden geclusterd in de ochtend of in de middag. Ook door onderbezetting, als gevolg van bijvoorbeeld ziekte van medewerkers, kunnen brugdraaien worden verplaatst.

Aanvragers worden telefonisch over wijzigingen van draaimomenten geïnformeerd.


SPONSORS

insails
daveco-accu
paviljoen
rexwinkel
noordschans-01
logo-header-vdm
overstag-01
scs
kluswdesktop-logo
yachtingwillemstad-02