Havenavond 5 april

Geplaatst op 07-04-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Willen Reijmers

Vrijdag 5 april was er een Havenavond georganiseerd door de Evenementencommissie van de WSV Noordschans en het onderwerp van deze avond was een lezing/presentatie van Rene en Anneke Dubbeldam over hun zeilavontuur naar Noorwegen. Deze tocht hebben zij, (samen met een wisselende bemanning) op hun Halberg Rassey 39, gemaakt van 6 juni t/m 19 aug. 2023.

ha-0504-1

 

 

 

 

 

 

 

Verschillende onderwerpen kwamen aan de orde zoals

-Voorbereiding en planning

-Route en oversteek

-Crew en de verschillende trajecten

- Proviandering

-Noorwegen, bevolking, land en economie

- Wandeltochten

De presentatie was netjes en met een duidelijk toelichting door Rene over de verschillende onderwerpen en aangevuld door Anneke.

ha-0503-4

 

 

 

 

 

 

 

 

De gevolgde route was grofweg vanaf het Hollands Diep, Hoek van Holland, IJmuiden, Noordzeekanaal, via Markermeer / IJsselmeer naar Den Helder. Daarvandaan rechtstreeks de oversteek naar Egersund aan de ZW kust van Noorwegen. Dit is een afstand van 360 nm en hier hebben ze ong 2,5 etmaal over gedaan. Hiervandaan zijn ze in dagtrips verder naar het noorden gevaren in de richting van Stavanger en verder langs de vele spectaculaire fjorden aan de westkust van Noorwegen, richting Bergen. De trip is afgewisselde met bezoek van familie en vrienden en vele dagen zijn besteed aan het bezoek van plaatsen/ dorpen, musea of het maken van indrukwekkende wandeltochten. Grofweg dezelfde route is gevolg bij de terugreis.

Als je van rust en ruimte houdt (en je hebt voldoende tijd) dan is de ZW kust van Noorwegen een droombestemming! Veel mooie haventjes (en altijd wel plekje voor een passant), goede faciliteiten in de haven (en de havens zijn relatief erg goedkoop), veel schitterende ankerplekken (met lange lijnen aan de rotsen). En -als je rondom Midzomernacht gaat- hele lange dagen waarbij de zon nauwelijks ondergaat! Kortom een aanrader!!

ha-0503-2

 

 

 

 

 

 

 

Voor deze Havenavond moesten we -in verband met de verbouwing van het paviljoen- uitwijken naar de kantine van de Jachthaven maar ondanks deze beperkende factor was het een drukbezochte en zeer geslaagde avond! Na de presentatie hebben we, onder het genot van een hapje en drankje, na kunnen praten over onze vaarplannen voor het nieuwe seizoen.

 

Tevens een oproep aan alle schippers van WSV Noordschans: geef je op voor de “Stichting Vaarkracht vaartocht” op zaterdag 31 aug 2024. Laten we als vereniging zoveel mogelijk kankerpatiënten en hun familieleden op deze dag in ter zonnetje zetten en even hun problemen te laten vergeten!


SPONSORS

insails
daveco-accu
rexwinkel
noordschans-01
logo-header-vdm
overstag-01
scs
kluswdesktop-logo
yachtingwillemstad-02