Herfst BBQ

Geplaatst op 07-11-2023  -  Categorie: Verslagen  -  Auteur: Carla Ruskamp

Het eerste weekend van november is voor velen de gebruikelijke afsluiting van het zeilseizoen op een eilandje in de Grevelingen.

Voor het eerst sinds vele jaren gooiden de weergoden echter deze traditie in het water. Aan wat minder goed weer zijn de deelnemers natuurlijk wel wat gewend maar dit jaar liep het de spuigaten uit, zoveel regen en veel wind.

Gelukkig reageerde de evenementen commissie en het Bestuur op tijd op de weersverwachtingen en besloten zij om het evenement te verplaatsen naar ons bekende Noordschans. Met medewerking van Anita en enthousiaste medewerking van de evenementen commissie is een prima oplossing gerealiseerd. Johan kon zelfs met de auto hier naar toe komen.

sb-bbq2

I

 

 

 

 

 

In de luwte van een tent is een prachtige BBQ opgesteld waar door verschillende geroutineerde koks een keur aan smakelijk vlees werd geroosterd van een sublieme keurslager uit Halsteren . Als toeschouwer werd je in het begin ook gerookt maar na opening van een tweede flap verdween de mist al snel.

sb-bbq1

 

 

 

 

 

 

Van te voren was gevraagd of iedereen zijn eigen bord en bestek wilde meenemen, maar de meeste aanwezigen (waaronder ik zelf) waren te enthousiast op de borrel afgekomen om daar aandacht voor te hebben. Gelukkig heeft Anita daar een oplossing voor geboden.

De aanpassing van de locatie heeft geresulteerd in een opkomst van ruim 40 personen wat een stuk beter was dan het alternatief dat 2 bestuursleden samen op de Mosselbank hadden gezeten.

sb-bbq4

 

 

 

 

 

 

 

Het werd een bijzonder gezellige bijeenkomst, waarbij later op de avond toen het eindelijk droog was ook een prachtig kampvuur buiten is gestookt, maar de meeste leden gaven toch de voorkeur aan de warmte van de open haard in het paviljoen.

sb-paviljoen

 

 

 

 

 

 

De tent heeft prima stand gehouden, de sfeer was uitstekend, maar volgend jaar gaan we toch weer graag zeilen naar de Mosselbank als leuke afsluiting voordat de boten winterklaar worden gemaakt.

 

Carla Ruskamp  Folie d’Eau.


SPONSORS

insails
daveco-accu
rexwinkel
noordschans-01
logo-header-vdm
overstag-01
scs
kluswdesktop-logo
yachtingwillemstad-02