Uitslingertocht 2023 Oude Tonge

Geplaatst op 17-10-2023  -  Categorie: Verslagen  -  Auteur: Yvonne Pessers

Uitslingertocht 2023 volgens de Vouwfietser

Dit is vast de eerste keer dat er zeilverslag wordt gedaan vanuit het oogpunt van een (vouw)fietser. Het was nl. windkracht 5/6 toen we vertrokken en dat was voor deze matroos iets teveel van het goede. Voor mijn kapitein Felix echter het ideale weer om, “met de wind op de neus”, de boot snel (en dus voor mij te schuin) te laten lopen. Na een briefing van Margaret en kennismaking met onze reisgenoten, konden we op weg. Op onze Lucky Bird stapte in mijn plaats Finn op (de zoon van Arne en Ilse). En ik? Ik stapte op mijn vouwfiets op weg naar de sympathieke haven van Oude Tonge. Benieuwd wie er eerder aan zou komen.

Het werd een close finish. Blije gezichten verschenen aan wal. Want wie wel van een stevig windje houdt, genoot op en top met dit weer. Dat gold niet voor een bemanningslid van De Opvolger: hondje Melle. Zij kozen voor de Galathese vluchthaven. Zo niet solo-zeiler Maarten, die met een door de wind gescheurd zeil zijn Amigo de haven van Oude Tonge binnen vaarde. De boten volgden elkaar snel op, want er was ons een steigerborrel met spelletjes beloofd.

uitsl-002

We begonnen met het Amerikaanse cornhole, waarbij we in teams zakjes door een gat probeerden te gooien. In een heerlijk ongedwongen informele sfeer. Voor de kwis erna, nautische braingame genoemd, konden de zeilers los met al hun kennis, waarbij, tot mijn fietsersgeluk, het accent vooral lag op de deelnemende boten, waardoor ook ik mee kon gokken. Het enthousiasme van kwismaster Sabine, dochter van Margaret en Hubert, sloeg snel over op de teams. Naast diep nadenken, dus ook dikke pret. Dankjewel voor je vrolijke energie, Sabine!

uitsl-003

Stoeltjes weer ingeklapt, tafel met z’n allen leeggeruimd en even later schoven we aan voor het diner in Lely. Lekker en gezellig! ’s Morgens stonden de beste stuurlui aan wal, toen Maarten z’n gescheurde zeil wilde gaan plakken. Advies of niet, Amigo kon weer met volle zeilen vooruit na de gezamenlijke koffie. Dat volle zeil was dan ook hard nodig, want er was nauwelijks wind. Wel waren er onderonsjes in de sluis: Off Course en De Opvolger; Lucky Bird en Amigo. Bij D’atcha werden nuttige boordklusjes gedaan. Pinta en Chany’s deden het rustig aan in de zon. Chany’s was dan wel weer de eerste die aan de bitterballen zat in Noordschans.

Met dank voor alle goede zorgen van de organisatie, sloten we het weekend dankbaar af. Het was voor Felix en mij onze eerste (uitslinger)tocht sinds we in juni lid zijn geworden van de zeilvereniging en we moeten zeggen: het is ons erg goed bevallen, mede door de informele sfeer. En ben je zelf ook niet zo’n fanatieke zeiler: met een vouwfiets en leuke spelletjes kun je er ook iets leuks van maken!


SPONSORS

insails
daveco-accu
rexwinkel
noordschans-01
logo-header-vdm
overstag-01
scs
kluswdesktop-logo
yachtingwillemstad-02