Verslag Peter & Dominique, zeiljacht Lysithea.

Geplaatst op 16-07-2024  -  Categorie: Algemeen

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van WSV Noordschans hebben wij kennisgemaakt met de stichting vaarkracht. In het gesprek kwam ter sprake  dat wij niet konden deel nemen aan het Vaarkracht evenement van de WSV Noordschans daar de datum in onze vakantie valt.

Wij vonden het jammer dat wij niet konden deelnemen, maar er bestaat de optie om je als privé schipper aan te melden bij de stichting Vaarkracht. Zo gezegd, zo gedaan en na enkele gegevens uitgewisseld te hebben waren wij snel aangemeld, dit via https://www.vaarkracht.nl

lysithea

 

 

 

 

 

 

 

Afgelopen zondag, 14 juli hebben wij Ron met partner en dochter mogen verwelkomen op de Lysithea om ze een onvergetelijke dag te bezorgen op de Greveling. Dit is met een lekker zonnetje en 20 knopen wind dan ook uitstekend gelukt. Hieronder een korte uiteenzetting hoe wij het hebben aangepakt.

Na ontvangst en verwelkoming op de parkeerplaats zijn wij naar de boot gelopen.  Eenmaal op de boot de eerste veiligheidstips, achterwaarts de kajuit inlopen en vasthouden aub tijdens het aflopen van het trapje.

Eenmaal binnen eerst werking toilet uitgelegd wat op dat moment een absolute prioriteit was.  Daarna onder genot van een kop koffie en wat snoeperij gevraagd of er een eindtijd was zodat wij ook weer tijdig terug konden zijn in de haven. Hierna de route gepland en met behulp van de kaart toegelicht , tevens van gedachte gewisseld hoeveel zeil wij zouden zetten. Ron wilde al de way en schuin gaan was geen enkel probleem , hij wilde maximaal ervaren en genieten en dat hebben wij gedaan.

Na het aantrekken van de reddingsvesten hebben wij de lijnen los gegooid en Ron ook meteen aan het werk gezet. Op naar de Grevelingen waar Ron heeft kunnen ervaren hoe het is om een zeilboot te varen. Halverwege hebben wij op een rustigere koers geluncht en na ca 5 uur zeilen waren wij terug aan gemeerd op onze vaste ligplaats in Bruinisse.

Ron, partner en dochter hebben zichtbaar genoten en waren zeer dankbaar voor deze dag. Ook wij hebben erg genoten van deze dag en zijn blij dat wij dit hebben kunnen verzorgen.

Peter & Dominique, zeiljacht Lysithea.


SPONSORS

insails
daveco-accu
rexwinkel
noordschans-01
logo-header-vdm
overstag-01
scs
kluswdesktop-logo
yachtingwillemstad-02