Verslag SnertRace

Geplaatst op 29-09-2023  -  Categorie: Verslagen  -  Auteur: WedstrijdCrew Inca

Een wedstrijd met team Inca kan maar een ding betekenen; er wordt cowboyvlees gegeten!

En wat hebben we het nodig gehad! De wedstrijd begint voor ons al tijdens de koffie en bespreking van de route met alle teams. Extra boos kijken naar de tegenstanders en vooral veel ‘doen alsof’ tijdens de tactiekbespreking binnen ons eigen team. Na deze uitermate interessante bespreking was het tijd om de zeilen te hijsen.

inca-kl-2

Nog voordat het startsein voor team Inca klonk was de wedstrijd ook al bijna afgelopen, we waren namelijk op één haar na ontsnapt aan de verdrinking doordat we voordat we startte bijna tegen het startschip aan voeren. Gelukkig zorgde deze extra grijze haren voor een perfect getimede start. En daar gingen we dan, direct de strijd aan met Wavey, wie tegelijkertijd met ons startte. Het was een lange strijd waarin we samen met Wavey na enkele zenuwslopende bochten eindelijk in begonnen te lopen op onze eerder gestarte tegenstanders. Halverwege de wedstrijd lukte het ons om al melkmeisje-varende enkele tegenstanders in te halen. De overwinning was in zicht! We schopten het wel eens waar tot een derde plek en gingen de strijd aan voor plek twee. Tot dat we aan kwamen in die alles beslissende laatste bocht. Een bocht waar we hopelijk niet snel aan herinnert hoeven te worden. Een bocht waarin ons voorzeil vast kwam te zitten om de nog klaarstaande boom. We verloren in één klap al onze snelheid. Dit gaf zo’n 4 boten de kans om ons in te halen. En daar lagen we, het voelde als slow motion te gaan, zoekend naar wind en snelheid, somber voor ons uit starend naar de ruggen van de tegenstanders. Zodra de vaart er weer in kwam  zijn we door gestreden, al zigzaggend hebben we zo veel mogelijk snelheid geprobeerd te maken maar tevergeefs. De wedstrijd was gespeeld en de voorliggers waren gefinisht. 

cecelline-kl

Uiteindelijk zijn wij geeindigd op een prima gemiddelde plaats, zesde. Het doel van team Inca is uiteindelijk wel behaald; zonder kleerscheuren en hersenschuddingen de wedstrijd uit varen. Maar toen die overwinning plotseling zo dichtbij kwam was het wel érg zuur om hem ook in één beweging volledig af te moeten geven.

pike-kl

Ondanks alles heeft team Inca er weer enorm van genoten. Hopelijk kunnen we snel in deze teamsopstelling weer deel nemen aan een spetterende wedstrijd.

 


SPONSORS

insails
daveco-accu
rexwinkel
noordschans-01
logo-header-vdm
overstag-01
scs
kluswdesktop-logo
yachtingwillemstad-02