Verslag zeilwedsrijd 2

Geplaatst op 26-07-2024  -  Categorie: Verslagen  -  Auteur: Henk Tackenberg

Clubwedstrijd d.d. 29-6-2024

Er zitten veel mensen bij het palaver. Ik zie ook een aantal nieuwe gezichten. Het blijken nieuwe leden te zijn die welkom worden geheten. Omdat ik tijdens het palaver pas inschrijf, wordt mij kenbaar gemaakt dat ik een verslag van de wedstijd mag schrijven. Weigeren mag overigens.

Na het uitreiken van de banenkaart aan de ca. 10 deelnemers, blijkt dat het ronden van de tonnen nog steeds precies andersom wordt omschreven dan bij andere zeilwedstrijden. Verwarrend, maar er zit wel een duidelijke kaart bij. De baan beslaat een 8 rond de platen. Na het drinken van een lekkere bakje koffie op het terras, is het hoog tijd om de boot klaar te gaan maken. Ik vaar solo, maar desondanks is dat in een rap tempo gebeurd.

Het startgebied is aan de overkant van het Hollands Diep, dus de vaargeul moet overgestoken worden. Het is erg druk met vrachtboten die ik over de marifoon hoor mopperen op sommige deelnemers, die volgens de vrachtschippers te kort ervoor oversteken. Het startschip heeft het niet makkelijk met het uitgooien van het anker, er is namelijk helemaal geen wind. Uiteindelijk ligt het toch op zijn plaats.

wedstijd-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is lastig starten zonder wind. Wavey ligt vlak voor de startlijn, maar is er uiteindelijk niet als eerste over.  Pike, First Passion en ik met de Quintus varen aanvankelijk voorop richting het eerste merkteken. Nog vóór deze ton, komen Wavey en een kleine Winner nog even erg dichtbij. De Winner vaart zelfs nog even voor me maar ik weet hem weer in te halen. Ook haal ik First Passion in en ga vervolgens op jacht naar Pike. Dit is een kansloze bedoeling, maar ik blijf mijn best doen. Bij het ronden van de ton bij Numansdorp word ik ook nog ingehaald door First Passion. Hij krijgt net wat meer wind. Ik zal hem ook niet meer inhalen. De rest van het veld achter ons heeft te maken met soms wat minder wind. Af en toe lijken ze dichterbij te komen, maar uiteindelijk finishen ze allemaal achter de drie eerdergenoemde boten.

Bij de prijsuitreiking wordt ook duidelijk dat de volgorde van finish, ook na het verrekenen van de ratings, de volgorde van de uitslag is van de eerste drie boten. Pike heeft de eerste plaats, First Passion de tweede en Quintus de derde plaats. Door het ontbreken van de wind was het vooral een tactische wedstrijd waarbij je een klein beetje geluk moet hebben. Het was een mooie zeildag, met heerlijk weer. Wat mij betreft, graag tot de volgende keer!

Henk Tackenberg


SPONSORS

insails
daveco-accu
rexwinkel
noordschans-01
logo-header-vdm
overstag-01
scs
kluswdesktop-logo
yachtingwillemstad-02