Wat een mooie dag was zaterdag 31 augustus 2024.

Geplaatst op 01-09-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Marcel Dubois en Petra de Brie

Lieve mensen, wat een mooie dag was zaterdag 31 augustus 2024.

Met 19 boten waarvan 2 motorboten en dus 17 zeilboten zijn we een dag gaan varen met mensen die ernstig ziek zijn. Dit was georganiseerd door de WSV Noordschans in samenwerking met Vaarkracht.

Wij hadden van die laatste nog nooit gehoord, maar wat een mooie organisatie. Ze organiseren overal in het land vaartochten voor mensen met kanker en hun naasten. (Neem maar eens een kijkje op hun website)

vaarkracht-007

Om 09.30 was de palaver op het terras van ‘Brasserie Overstag’  door Johan en Ad iedereen was netjes op tijd. Er stond voor elke boot een pakket klaar met inhoud waarin o.a. een vaantje en flesjes drinken. Het vaantje moest je aan de boot bevestigen zodat we elkaar onderweg goed konden herkennen. Het was wel leuk hoe de koppeling van gastheren/vrouwen en de gasten ging op het terras van de Brasserie. Iedereen op zoek naar zijn bemanning

vaarkracht-003

Wij gingen op zoek naar Wim en Annie Nijssen die leeftijdsgenoten bleken te zijn en super leuke mensen. Iedereen was in opperbeste stemming, want de weergoden zaten ons mee. Volop zon met een stevige wind, maar met alleen het voorzeil uit prima te doen.

Nadat we allemaal een kopje koffie (of thee) op hadden en iedereen dus wist wat de bedoeling was ging iedereen met grote verwachting en sommige enigszins gespannen aan boord.

Zwemvesten aan, allemaal een lunchpakketje van ‘Overstag’ en toen kon het ‘wildwatervaren’ beginnen.

vaarkracht-005

Met windkracht 7 met soms een uitschieter naar 8 ging iedereen er als een speer vandoor.

vaarkracht-004

Wij zijn met onze gasten niet onder de brug doorgegaan, maar hebben lekker een paar keer op het Hollands Diep heen en terug gevaren.

vaarktacht-002

Wim mocht van Marcel ook aan het stuur staan. Tjonge wat genoot hij daarvan. Zijn vrouw vroeg wel af en toe ‘of hij het wel recht hield’. Het was wel een hele uitdaging om het lunchpakket op zo’n schuine boot te nuttigen. Wat een lol. Na allemaal helemaal uitgewaaid en tevreden zo rond 15.30 weer de thuishaven van Noordschans te zijn ingevaren, wachtte ons nog , natuurlijk ook weer bij Brasserie Overstag’ een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje en konden de ervaringen worden gedeeld. En die waren er!

vaarkracht-001

Wij zijn nog blijven eten met onze gasten, zo gezellig vonden ze het. En wij natuurlijk ook. Volgens mij heeft iederéén er van genoten! Wát een topdag met dank aan iedereen die dit voor elkaar hebben gekregen!

Wat een geweldige georganiseerde dag. Wat ons betreft zéker voor herhaling vatbaar.

Marcel Dubois en Petra de Brie


SPONSORS

insails
daveco-accu
rexwinkel
noordschans-01
logo-header-vdm
overstag-01
kluswdesktop-logo
yachtingwillemstad-02