Workshop lijnen splitsen zaterdag 24 februari 2024

Geplaatst op 02-03-2024  -  Categorie: Verslagen  -  Auteur: Marion Hazewindus

Nelleke de Jong aan de telefoon, "wil jij een stukje schrijven over de workshop lijnen splitsen? Het is de bedoeling dat we verschillende clubleden iets laten schrijven. Goed voor de betrokkenheid en afwisseling."

Oké Nelleke is ga m’n best doen er wat van te maken.  

Omdat het paviljoen wordt verbouwd, de basis voor vergaderingen en andere activiteiten, vind de workshop plaats in de kantine boven de winkel. We komen binnen en zijn verrast door het aantal medesplitsters, gezellig! Met passen en meten vinden we allemaal een plekje. Er is koffie en koek en bovendien is het leuk om weer gelijkgestemden te zien nu de winter ten einde loopt. Het geeft weer moed om nog een paar maanden te overbruggen eer we weer kunnen varen, afgezien van het klussen wat velen van ons aan de boot moeten doen. Wees eerlijk het is niet altijd leuk maar wij hebben er weer zin in.

l005

 

 

 

 

 

 

 

Twee heren van De Lijnenspecialist uit Amsterdam geven de cursus. Het is bomvol in de kantine omdat er ook veel materiaal meegenomen is. Het is al de derde keer dat we meedoen maar het blijft leuk en leerzaam. Door de jaren heen zijn we ook weer het een en ander vergeten, lijnen splitsen doen we uiteindelijk niet elke week.

l006

 

 

 

 

 

 

 

We krijgen eerst een uitgebreide en leerzame presentatie waarna we zelf aan de slag gaan. Er zijn per 2 personen setjes met benodigde attributen gemaakt waarmee we aan de slag gaan. En wat mij betreft het was soms een “veldslag”. Uiteindelijk bereikten we allemaal, met natuurlijk de hulp van de heren van de Lijnenspecialist, een mooi resultaat.

l004

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens de pauze konden we gebruik maken van een heerlijke lunch die voor een prikkie te koop was. Dit was uiteraard weer verzorgd door het actieve bestuur. Wat ik ook even wil benadrukken is dat er hard gewerkt wordt achter de schermen om alles te regelen en op tijd voor elkaar te krijgen. Hulde aan het bestuur en partner(s).

001

 

 

 

 

 

 

 

Oké we gaan weer verder met de laatste opdracht, het maken van een “soft shackle”. Dat ziet er erg ingewikkeld uit met name de knoop. Gelukkig stonden de hulptroepen weer klaar om te helpen. Het was mooi om te zien hoe de leden elkaar hielpen en trots dat we waren.

l008

 

 

 

 

 

 

Het was een hele geslaagde dag!


SPONSORS

insails
daveco-accu
rexwinkel
noordschans-01
logo-header-vdm
overstag-01
scs
kluswdesktop-logo
yachtingwillemstad-02